Som apotekare och kostrådgivare ville Sara Serray göra skillnad och bidra till en mer hälsosam värld. Hon tog fram ett godis som gör gott för hälsan, och fick 2019 ta emot H.M Kung XVI Gustafs pris för Årets Unga Pionjär. Idag är hennes företag Wellibites en riktig framångssaga.

Hur företagsresan startade.
Varför fanns det inget nyttigt godis på marknaden?
Den frågan ställde sig Sara Serray, utbildad apotekare och kostrådgivare. Hon började koka godis i sitt kök för att skapa ett godis som gör gott för hälsan. När godiset efter ett par försök fick tummen upp av hennes systerdotter visste hon att hon var på rätt väg.

Sara, som jobbade som säljchef på apotek och sen på ett forskningslabb, gjorde marknadsundersökningar, hittade en godisfabrik för tillverkningen och Wellibites var fött. Då sa hon upp sig och satsade allt på företaget. Något som visade sig vara rätt val, eftersom Wellibites är en framgångssaga som växer med stora mått.

 

Var står Wellibites idag och hur ser framtiden ut?
Wellibites är ett godis som är veganskt, kalorisnålt, vitamin- och mineralberikat, samt fritt från socker, gluten och palmolja. Det tillverkas i Sverige med naturliga färger och smaker. Sara vill med Wellibites skapa förändring och bidra till en hälsosammare värld med mindre diabetes typ 2 och fetma.
Företaget har växt mycket på kort tid och det nyttiga godiset finns nu på samtliga dagligvaruhandelns stora kedjor, samtliga apotek och i hela servicehandeln både i Sverige och Norge. Nästa steg är att expandera ytterligare utomlands. Hon har behövt rekrytera för att hinna med att fortsätta bygga företaget.

 

Årets nybyggare
Om priset Årets unga pionjär, säger Sara att det har givit henne viktiga nätverk och kontakter som hon annars inte skulle ha haft. Inte minst bland de andra prisvinnarna och organisatörerna. Det är också ett erkännande som märks av, att få ta emot ett pris av konungen väger tungt i många sammanhang.

 

 

Wellibites

Share This