Årets Pionjär

1986 landade Ali Ghoce och familj i Valdermarsvik. En 2 årig IT-utbildning förde honom in i Tech världen. Trots ringa förkunskaper om den bransch han startade sitt företag i, har han på ett mycket strategiskt vis nischat och positionerat sitt företag i vanliga fall en mycket konservativ bransch. Genom smarta innovativa tekniska lösningar är han idag branschledande och verksam i flera länder. Han arbetar målmedvetet med att ta företaget till nästa nivå inom såväl miljö som återvinning av matavfall. Han tänker i 360 grader och har byggt upp ett enastående eco-system för ”the last mile” transporter.

Årets Unga Pionjär

Som 9 åring lämnade en natt sitt krigshärjade hem. Med sin mor och systrar tog de sig till Sverige. Att som ny direkt börja i 6:e klass hade sina utmaningar. Trots det har han idag 2 utbildningar som ligger till grund för hans storslagna och innovativa verksamhet. Tillsammans med ett antal av de främsta forskarna har de idag ett patent på en produkt, som räknas som en av de främsta i världen. Och de har precis kommit i gång med försäljningen för det som kan bli en miljardindustri. Att vara så ung och tillhöra några av världens främsta kvant-dator producenter är en bedrift.

Årets Nystart

Från en flyktingförläggning i Dalarna och efter ett samtal med sin medgrundare under en nyårsafton, tog de beslut att starta ett företag i en extremt konservativ bransch. Endast två år efter ankomsten till Sverige. Det unika är att företaget samordna branschens all viktig informations på ett och samma ställe – digitalt. Mot tidigare då det var nödvändigt att vända sig till fler olika instanser. Vilket bidrar med stora besparingar för sina kunder och förenklar hela byggindustrin.  Utan tidigare företagserfarenheter har paret startat och utvecklat ett företag i framkant och planer finns redan att exportera konceptet.

VILL DU BLI

ÅRETS Pristagare? 

Share This